Navigatie

Bestseller!

Vorige Artikel 1 van 306 Volgende

Symbolisch bronzen beeld The release van een hand met zes vlinders

€ 250,00 (inclusief 21% BTW)
Voorraad 4 stuks
Aantal

Bijzonder mooi symbolisch bronzen beeld The release waaruit zes bronzen vlinders worden vrijgelaten.

Het vrijlaten van vlinders geeft een extra accent met een symbolische waarde aan bij een speciale gelegenheid.Het vrijlaten van vlinders is oorspronkelijk een traditie bij de Amerikaanse indianen, die een wens deden elke keer als ze een vlinder loslieten. Inmiddels is deze traditie ook in andere landen zoals Australie, Nieuw-Zeeland, Canada, Duitsland en een groot aantal Zuid Amerikaanse landen, zeer geliefd bij diverse gelegenheden. Hierbij kunt u denken aan een bruiloften, uitvaarten, verjaardagen, diploma- uitreikingen, een kinderfeestjes of openingen van bijvoorbeeld bedrijven. Het vrijlaten van vlinders is een prachtig en symbolisch moment.

Symboliek van de vlinder:

De vlinder heeft meerdere symbolische betekenissen. Als algemeen symbool symboliseert de vlinder de kortstondigheid van het leven, dit vanwege zijn teerheid en korte levensduur.

Dansen, vrolijkheid

Vlinders lijken welhaast te dansen als ze op bloemen neerstrijken. Ze herinneren ons eraan dat we in het leven de dingen niet zo serieus moeten nemen. Ze wekken een gevoel van lichtheid en vreugde in ons op en houden ons voor dat het leven een dans is en dansen op zich al grote vreugde schenkt. Vlinders wekken ons ertoe op omhoog te komen en ons te bewegen, want als je beweegt, dans je al. Dansen geeft ons de zoetheid van het leven terug. Dat wordt nog eens onderstreept door het feit dat vlinders smaakreceptoren op hun voorpoten hebben. Eroverheen lopend proeven ze de bloemen. Verschijnt er een vlinder, vraag je dan af hoeveel of hoe weinig vreugde je in je leven ervaart. Fleur op, kijk uit naar verandering. Besef dat alle verandering goed is.

Religieuze betekenis

Voor Christenen is de dood de overgang naar een beter leven, de overgang van een tranendal naar het Hemelse Koninkrijk.

De vlinder symboliseert hierbij:

Bij het sterven van de mens ontstijgt de ziel haar stoffelijk omhulsel, zoals een vlinder haar pop.

De drie stadia die de ziel doorloopt: leven, dood en wederopstanding.

Transformatie

Vermoedelijk geen ander dier of insect is zo symbolisch geworden voor het proces van transformatie en gedaante verwisseling als de vlinder. Elke dag transformeren we, elke dag veranderen we. Beleef jouw transformatie ten volle, zie het als een prachtig geschenk en ontdek en ontwikkel de waaier van mogelijkheden die je verkrijgt en reeds bezit. Gebruik je vleugels en vlieg mee de wijde wereld in!

China

De Chinezen zagen er een symbool van huwelijksgeluk en vreugde in. In de Hopi-traditie droegen ongetrouwde meisjes van de vlinderclan hun haar in de vorm van vlindervleugels. In de Indiaanse overlevering vinden we verhalen over hoe meer vlinders verschijnen wanneer ze door kinderen van de Nez Perce stam worden opgeroepen.

Indianen - Totem

Voor de Noord Amerikaanse Indianen is de vlinder een symbool van verandering, vreugde en kleur. Bestudeer de kleuren van je vlinder op hun betekenis; je zult er beter door begrijpen welke rol je totem voor jou speelt. De vlinder is het symbool voor verandering in het hogere. Hij leert ons hoe we ons leven bewust kunnen veranderen, nieuwe voorwaarden kunnen creëren en wensen kunnen verwezenlijken. Elk nieuw idee en elke stap tot zelfontplooiing spiegelt zich in de ontwikkelingsgang van de vlinder. Zijn eifase staat voor de geboorte van een idee. In het larvenstadium is het aan de tijd om te bepalen of dit idee zal worden omgezet in een daad. In de cocon moet men bij zichzelf naar binnen gaan om het idee met de eigen persoon te verbinden. Het tevoorschijn komen van de vlinder is de geboorte van een nieuwe werkelijkheid. Nu kan de vreugde van de nieuwe schepping met anderen worden gedeeld. Deze vier stappen van verandering vinden in het leven voortdurend plaats. Ze zijn noodzakelijk voor onze verdere ontwikkeling. De kracht van de vlinder helpt het denken te ordenen en de volgende stap bewust te zetten.Op aanvraag en meerprijs kan dit beeld in uw gewenste kleuren worden geverfd, zie daarvoor enkele voorbeelden bij de foto's.
Dit bronzen hand beeld met vrijlatende vlinders is een heel mooi bronzen symbolisch cadeau of geschenk aan iemand die u lief is. Of als gedenkteken op een graf of altaar in huis.
Het bronzen hand beeld met de vrijlatende vlinders is eenvoudig vast te maken of los te plaatsen op b.v. een sokkel of zuil en kan dus in huis of buiten geplaatst worden.

Zie foto 11 voor een zwart graniete hoogglans sokkel die u tegen een meerprijs van 75 euro kunt bestellen in de maten 25x15x6cm.


Mocht u een ook nog een tekstplaatje op het beeld willen dan kunt u ons vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden en prijzen.


Er bestaat ook de mogelijkheid om binnen in de hand wat as van een overledene te bewaren, informeer naar de mogelijkheden hiervan.
De maten van dit bronzen beeld hand met de vrijlatende vlinders zijn:
HxWxL: 33,5 x 13,7 x 26,7 cm.

Dit mooie bronzen hand beeld is tijdens de Max maakt mogelijk kerstspecial op de televisie in 2015 uitgereikt aan een geliefd persoon die het beeld cadeau kreeg.

 

 

Kijk ook eens op www.decosite.com

of op www.gardendeco.biz 

waar nog veel meer bronzen artikelen staan

die nog niet in de webwinkel staan maar wel al te bestellen zijn.

Mail voor al uw vragen via de groene link info@bronzeandmore.nl of bel snel naar  > 0652683057

 

 

Contact

E-mail: Info@bronzeandmore.nl

Mobiel: 0652683057

© 2010 - 2018 Bronze and More voor een beeldig leven | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel