Bestseller!

Bronzen beeld stier Wallstreet charging Bull

Vorige Artikel 2 van 308 Volgende
€ 475,00 (inclusief 21% BTW)
Voorraad 1 stuk
Aantal

Bijzondere bronzen reproduktie naar het originele beeld van de Wall street bull, De Charging bull of de Bowling Green Bull in New York, zie foto 2 en op de 3e foto ziet u de stier die ook op het Beursplein te Amsterdam staat.

Deze bronzen Art Deco stier is van uitstekende kwaliteit brons en daardoor uitermate geschikt om tentoon te stellen op de toonbank of balie van een veehouderij, fokkerij, boerderij, grillrestaurant als eycatcher.

Als cadeau of geschenk aan een persoon die in de effecten of beurshandel zit is deze bronzen stier ook een origineel bronzen cadeau.

Maten van dit beeld zijn: 24x20x42

Netto gewicht : 4,5 KG

Art.nr. AN/2205BR/B
 

Informeer eerst vrijblijvend naar de voorraad en of levertijd via onderstaande link.

info@bronzeandmore.nl of bel naar 0652683057

Kijk ook eens via de link hieronder voor nog meer origiele bronzen beelden die ook zijn te bestellen op aanvraag;

www.bronzartes.com bronzen beelden en tuindecoraties

 

De Charging bull (ook wel Wall street bull of Bowling green bull genoemd) is een bronzen sculptuur van Arturo di Modica en staat in Bowling green park in New York.

De woest ogende stier werd op 15 december 1989 onaangekondigd voor de ingang van de Wall street stock exchange geplaatst. De stier was bedoeld als kerstcadeau voor de inwoners van New York. De politie nam de stier in beslag maar door een aanhoudend beklag van de inwoners van New York, besloot de 'New York City Department of Parks and Recreation' de stier een plaats te geven in 'Bowling green park'. Hier staat de 3200 kilo wegende stier nog altijd.

In 2004 heeft Di Modica de stier te koop aangeboden. Voorwaarde daarbij was dat de stier op zijn huidige plaats bleef staan. De stier kostte Di Modica ooit 360.000 dollar. De Bull werd in brons gegoten door de Hongaar Peter Maurer, die hiervoor nooit is betaald. Peter Maurer (1942) keerde in 2005 terug naar Pecs in Hongarije, waar hij op 6 mei 2012 overleed.

Sinds 2012 staat er ook op het Beursplein in Amsterdam een exact dezelfde soort stier, maar deze is iets kleiner dan de Charging bull in New York.

© 2010 - 2018 Bronze and More voor een beeldig leven | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel