The winged victory bronzen beeld in gekleurd patina brons

Artikelnummer: BG-24
Vorige Artikel 52 van 308 Volgende
€ 220,00 (inclusief 21% BTW)
Aantal

Gekleurd patina bronzen beeld genaamd "The winged victory" of wel "De gevleugelde overwinning"naar Louis-Ernest Barrias.

Dit bronzen beeld is een mooi symbolisch geschenk of cadeau aan liefhebbers die affiniteit hebben met mythologische beelden en met verhalen en betekenissen uit de mythologie.

Nikè of Nike (Oudgrieks: Νίκη, Níkê) was de godin van de overwinning in de Griekse mythologie. Haar Romeins equivalent is Victoria. De oorspronkelijke betekenis van Nikè is waarschijnlijk de bliksem. Daarom is zij onafscheidelijk verbonden met Zeus. Diens standbeeld te Olympia droeg een Nikè in de rechterhand.

Nikè is niet alleen de godin van de overwinning in de strijd maar van elke zege in een wedstrijd behaald, ook van het welslagen van een onderneming die met moeite en inspanning ten einde is gebracht. Vandaar dat zij bij verschillende gelegenheden werd aangeroepen en haar dikwijls dankoffers werden gebracht. Afzonderlijke tempels en feesten had zij daarentegen niet veel, daar zij gewoonlijk alleen voorkwam in het gevolg van andere goden.De Nikè was in de ogen van de Grieken niet zelf verantwoordelijk voor de zege, die eer kwam de goden toe, men zag haar vooral als de boodschapper.

Hoogte: 40,7 cm.

Breedte: 18,1 cm.

Lengtee: 20,8 cm.

Art.nr. BG-24

Kijk voor bewegende beelden en de voorraad via de link hieronder

http://www.decosite.com/bg-24

 

De kunstenaar Louis-Ernest Barrias ( 1841-1905 ) :

 

Louis-Ernest Barrias werd in Parijs geboren in een familie van kunstenaars. Zijn vader was een porseleinen-schilder en zijn broer Félix-Joseph Barrias (1822-1907) was een schilder en illustrator. Hij begon als schilder stagiair te werken in het atelier van Léon Cogniet maar al snel wendde hij zich tot de beeldhouwkunst en begon te studeren onder Pierre-Jules Cavelier. Hij ging als student werken in de studio van François Jouffroy in 1858 en aan de l'École des Beaux-arts en won in 1861 de tweede plaats van de Prix de Rome met een gemaakt werk. In hetzelfde jaar maakte hij zijn debuut op de Salon van Parijs met zijn borstbeeld van de graveur Jazet. In 1865 de eerste prijs in de Prix de Rome droeg hij af met het werk "Fondation de la ville de Marseille", die hem in staat stelde om te studeren in Rome. Hij keerde terug naar Frankrijk toen de Frans-Pruisische oorlog uitbrak en stond ingeschreven in de Nationale Garde Marne. Hij ging naar de actieve dienst in Parijs. Na de oorlog en tot aan zijn dood waren de werken van Barrias zeer gewild. Hij ontving vele onderscheidingen, werd lid van het instituut gemaakt en was hoogleraar aan de l'École des Beaux-Arts van 1894 tot aan zijn dood.

© 2010 - 2018 Bronze and More voor een beeldig leven | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel