Maanvissen Pterophyllum scalare bronzen beeld Altorf

Artikelnummer: JK-18
Vorige Artikel 8 van 48 Volgende
€ 475,00 (inclusief 21% BTW)
Voorraad 1 stuk
Aantal

Bronzen Art Deco beeld van twee De maanvissen (Pterophyllum scalare) behoort tot de cichliden (Cichlidae). Hij heeft een hoge rug, is ongeveer 10 tot 15 centimeter lang en 18 tot 25 centimeter hoog. De maanvis is geen snelle zwemmer. Hij houdt zich niet graag in open water op, maar laat zich liever door stromingen meedrijven door riet en plantenmassa's. De maanvis heeft een voorliefde voor de Vallisneria.

Deze bronzen art deco beeld van twee maanvissen is gesigneerd Naar Johan Coenraad Altorf of ook voor pseudoniem Altdorp.

Johan Coenraad ('Jan') Altorf (Den Haag, 1876 - Den Haag, 1955) was een Nederlands kunstenaar.


Zijn visie op vorm is opmerkelijk: de onderwerpen worden geanalyseerd in onderdelen die in de opvatting van Altorf het meest kenmerkend zijn voor de uitbeelding van het gegeven. Door de onderdelen dusdanig te selecteren, ze te reduceren en weer samen te brengen bouwt hij voorstellingen die slechts het meest essentiële uitdrukken. Deze strakke vormgeving leent zich ook uitstekend voor decoratief werk in kunstnijverheid. Ofschoon hij veelal gekend wordt als een beeldhouwer die zich concentreert op dierfiguren (vooral apen en vogels) heeft hij ook portretten en zelfs meubels vervaardigd.

Een mooi geschenk, cadeau om te geven bij het behalen van een doctoraal, juridisch, afstuderen of pensionering.

Maten: HxL: 36,5 x 29,5 cm.

Art. JK-18

6,6 KG

Klik op de rode > Contact pagina < voor al uw vragen of bel snel naar 0652683057

© 2010 - 2018 Bronze and More voor een beeldig leven | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel