Navigatie

Onderhoud teakhout

Onderhoud teakhout meubelen

Als u nog een teak tafel gaat aanschaffen of u heeft net een teak tafel gekocht is het altijd moeilijk om te beslissen of deze moet worden behandeld. Hieronder enkele mogelijkheden!

Hier vindt u informatie over hoe u het beste uw teak tafel kunt onderhouden. Daarnaast vindt u hier ook alle uitleg over het gebruik en het verwerken van veschillende beschermingsproducten. Indien u één van deze producten wenst aan te schaffen, kom dan langs.
Elke teak tafel heeft zijn eigen onderhoud nodig, dit komt voornamelijk door het verschil in leefstijl en de wensen qua kleur en uitstraling. Indien men een druk gezin heeft waarbij de kinderen nog wel eens wat willen knoeien of omstoten, en men bang is voor een vlekje etc., zal de tafel anders onderhouden moeten worden t.o.v. een één persoons gezin.
Kringen en vlekken kun je heel erg makkelijk zonder schuurmachine uit een teak tafel schuren, indien deze niet is voorzien van een beschermlaag. Er zijn verschillende manieren om een teak tafel te onderhouden:

1. Niet behandelen

Als u geen beschermlaag op uw tafel doet, heeft u kans dat er vetvlekken op kunnen komen. Deze zijn echter erg makkelijk met een stukje schuurpapier weer te verwijderen. U kunt uw tafel gewoon met een vochtige doek afnemen. Voordeel is ook dat de tafel praktisch dezelfde kleur behoudt (alle hout verkleurt donkerder naar verloop van tijd). In teak zit een bepaalde olie, daarom is het hout ook zeer geschikt om voor buiten te gebruiken. Deze olie zorgt ook al voor een eigen beschermlaag, het is een zeer vettige houtsoort.

2. Behandelen met groene zeep

Teakhout is van nature al vettig hout. De groene zeep is ook vettig, dit zorgt dan voor een natuurlijke uitstraling van de tafel en het voorkomt vetvlekken. Daarbij verkleurt het hout minimaal. Nadeel is misschien wel dat de tafel om de zoveel dagen eventjes met een vochtige doek met groene zeep moet worden afgenomen. Maar of je nu alleen een vochtige doek gebruikt, of je doet er wat groene zeep bij, dit is het verschil in werk ook niet..

3. Behandelen met woodfix/ teakfix

Woodfix/ teakfix zorgt voor een minimale kleurverandering van uw tafel. Het is wel nog altijd ietsje donkerder dan als tafel niet wordt behandeld, of alleen met groene zeep. De woodfix zorgt ook dat uw tafel is beschermt tegen vetvlekken. Afhankelijk van gebruik, 1 keer per jaar licht opschuren en een nieuwe laag erop doen.

4. Behandelen met meubelolie/ structuurolie

De meubelolie/ structuurolie zorgt voor een wat donkerdere tint van uw tafel. Indien u de originele kleur van het teakhout wenst te behouden, adviseren wij één van bovenstaande behandelingen. De meubelolie heeft als voordeel dat deze ook geen vetvlekken op uw tafel doorlaat. Daarnaast kan er worden gekozen uit een matte of hoogglans afwerking. Voor de meubelolie geldt ook, afhankelijk van gebruik één keer per jaar licht opschuren en een nieuwe laag erop doen.

Levensstijl en de gewenste uitstraling

Afhankelijk van de stijl van de teak tafel en leefomstandigheden, zult u een keuze moeten maken hoe u uw tafel wilt behandelen. Een doorleefde teakhouten tafel gemaakt van oud teakhout mág juist wel wat vetvlekken en een mooie doorleefde uitstraling krijgen. Terwijl het voor een strakke design tafel misschien toch mooier is als deze nog helemaal mooi glad en zonder vlekken blijft. Zo wordt een wandtafel ook zelden gebruikt om glazen of eten op te zetten, deze hoeven dan ook vaak niet behandeld te worden tegen vetvlekken. Maar dit is natuurlijk allemaal uw eigen keuze en eigen smaak, belangrijkste is dat U blij bent met uw tafel!

Contactpagina

Voor informatie kunt u vrijblijvend een mail sturen naar info@bronzeandmore.nl of bellen naar 0652683057

Gastenboek

 • 30-10-2016 - Hallo Ineke
  Het beeld van "'de God van de handel "'...  lees meer
 • 10-03-2016 - Ineke,  De ijsbeer is in goede orde ontvangen.

  Mijn vrouw was...  lees meer
 • 10-03-2016 - Goedemiddag mevrouw Nicolai,

  Zojuist is het beeld afgeleverd, we zijn er...  lees meer
Plaats een bericht
© 2010 - 2017 Bronze and More voor een beeldig leven | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel