Onderhoud materialen

Onderhoud en Materialen uitleg;

Brons; is een  een legering van koper en tin.

vorstbestendig: ja, regenbestendig ja maar brons kan wel gaan oxideren ( dat is de groene kleur die ontstaat zoals vaak te zien is bij antieke bronzen beelden in steden ) en dit is een natuurlijk proces en een kwestie van smaak.

Door enkele keren per jaar het brons wat buiten staat in te smeren met een blanke wax b.v. bijenwas beschermd en vertraagd u het oxidatieproces.

Fiber Clay; is een combinatie van glasvezel en klei. Deze combinatie maakt de producten licht in gewicht, vorstbestendig en zeer milieuvriendelijk.

Vorstbestendig: ja, Regenbestendig: ja

Casted stone; wordt gemaakt uit lavasteen korrels gemengd met cement. Zeer degelijk materiaal en tegen elk weertype bestendig.

Vorstbestendig: ja, Regenbestendig: ja

Polystone;  is een gemalen mengsel van kunststof en steen.

Vorstbestendig: nee, Regenbestendig: nee

Marmer; is een onderhoudsvrij natuurstenen materiaal

Vorstbestendig: ja Regenbestendig: ja

Terra; Niet vorstbestendig

IJzer;  is een metaal dat in diverse kleuren kan worden geverfd maar onbehandeld of door verfschade kan gaan roesten.

De meest gestelde vraag is of onze artikelen buiten kunnen staan. Uiteraard kunnen onze artikelen buiten staan, (bijna) alles kan buiten staan. De werkelijke vraag is eigenlijk of onze artikelen gaan roesten als ze buiten staan. Hier willen we graag duidelijk en eerlijk over zijn: ja, onze artikelen gaan roesten als ze buiten staan. Voor binnenshuis gebruik zal er geen roestvorming optreden. Diverse van onze artikelen worden behandeld met een poedercoating. Dit is eigenlijk een dun laagje plastic maar is geen garantie tegen roestvorming bij buitenshuis gebruik. 
Een natuurlijke eigenschap van ijzer is dat deze gaat roesten wanneer deze aan weersinvloeden wordt blootgesteld. Dit is een proces wat we niet tegen kunnen gaan, net als hout dat na verloop gaat rotten. Men kan er wel iets aan doen en dat is het artikel een beschutte plaats geven (het artikel zal dan minder snel gaan roesten buiten) of roestplekjes meteen behandelen met lijnolie, owatrol of een blanke vernis. Hiermee houdt u uw artikel langer mooi. Veel mensen denken dat roest een rampzalig proces is maar dit is niet zo. Roest vormt een oxidelaag dat het onderliggende product beschermd tegen verder doorroesten en zal meer de poedercoating aantasten dan het artikel zelf. Onze artikelen zijn dermate solide van aard dat deze garant staan voor een jarenlange levensduur alvorens deze op zijn als gevolg van doorroesten.

Vorstbestendig ja, Regenbestendig ja ( indien geverfd )

Alle artikelen die van ijzer zijn gemaakt kunnen gaan roesten i.v.m. met regen of vorst of andere weersinvloeden.
Mocht u de mogelijkheid hebben om ze tijdens de winter binnen te zetten is dat altijd beter voor het materiaal.
IJzer is trouwens altijd over te schilderen mocht er een roestplekje zich voordoen of u kan het ijzer insprayen met een transparante siliconespray,zodat de regen er dan vanaf loopt i.p.v. dat het er op blijft liggen.

© 2010 - 2018 Bronze and More voor een beeldig leven | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel