-21%

Bronzen beeld van een Grizzly beer naar Marcel Début

Vorige Artikel 5 van 12 Volgende
€ 350,00 € 275,00 (inclusief 21% BTW)
Voorraad 1 stuk
Aantal

Mooi bronzen grizzly beer beeld in rechtop staande aanvals houding en gesigneerd naar Marcel Début.

Marcel Début (1865-1933) was een Franse schilder en beeldhouwer.

De grizzlybeer is na de Kodiakbeer de grootste ondersoort van Ursus arctos. Hij kan op zijn achterpoten staand een hoogte van 3 meter bereiken en tot 600 kg zwaar worden. De bouw van de beer is gericht op het zoeken en graven naar voedsel in de grond. De grizzlybeer heeft een zeer kenmerkende grote uitstekende spierbundel tussen de schouderbladen, die hem veel kracht in de voorpoten oplevert . Ook de nagels van de grizzlybeer zijn scherp en lang (zo'n 10 cm), en geschikt om in de aarde mee te wroeten. De snuit van de grizzlybeer is vrij lang en heeft een gebogen vorm. De oren zijn vrij klein en rond.

De grizzlybeer houdt in de winter een soort van winterslaap. De beer trekt zich voor enkele maanden terug in een hol, vaak op berghellingen boven 2000 meter, dat slechts één à twee meter in de grond is uitgegraven en waar de beer precies inpast. Gedurende deze periode teert de beer in op zijn vetvoorraad. Daarnaast hebben onderzoekers gevonden dat de grizzlybeer een eiwit bevat dat ureumzouten afbreekt en omzet tot weer nuttige eiwitten.

Een berin werpt twee of drie jongen in het hol waar zij overwintert. De melk waarmee de jongen worden gevoed bevat zo'n 30% melkvet, waardoor de jongen in enkele maanden groeien van een halve kilo tot enkele tientallen kilo's aan het einde van de winter.

HxWxL: 35,5 x 20,9 x 22,4 cm.

Art.nr. YY-81

© 2010 - 2018 Bronze and More | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel