Bestseller!

Bronzen beeld jager met zijn jachthond en fazant

Vorige Artikel 10 van 311 Volgende
€ 125,00 (inclusief 21% BTW)
Voorraad 10 stuks
Aantal

Mooi bronzen beeldje van een jager met zijn jachthond en een afgeschoten fazant.

Een heel leuk beeldje om cadeau te geven aan een beoefenaar van de jachtsport of als geschenk bij het behalen van een jachttroffee.

Dit bronzen beeldje is gesigneerd naar Archibald Thornburn en voorzien van een bronsstempel.

De maten van dit bronzen beeldje jager met jachthond zijn:17 hoog x 12 x 8 cm.

Art.nr. UP-80

 

Archibald Thorburn werd op 31 mei 1860 in het Schotse Lasswade geboren, beperkte zich overigens niet tot het schilderen van gevogelte. De getalenteerde Brit zag zoogdieren, insecten en bloemen zeker niet over het hoofd Dat neemt niet weg dat hij een specialist was in het afbeelden van veerwild. In het fraai uitgevoerde en 181 pagina’s tellende boek vliegen de fazanten en patrijzen lustig rond en ontbreken evenmin korhoenders en houtsnippen. Thorburn portretteerde de dieren in een omgeving waar ze thuishoren, het liefst in aquarel.

Op zijn twintigste mocht hij zijn eerste kunstwerk in de Royal Acadamy of Arts van Londen exposeren maar de echte doorbraak kwam toen Lord Lilford hem vroeg zijn boek ”Coloured Figures of the Birds of the British Islands” te illustreren. Daarmee werd zijn reputatie als vogelschilder gevestigd. Thorburns werk werd zo gewild dat de kunstenaar reproducties van zijn schilderijen liet maken. De man was tijdens zijn werkzame leven ontstellend productief. David Water, auteur van het boek en zelf een liefhebber en verwoed verzamelaar van zijn werk, moest dus keuzes maken en selecteerde een groot aantal fraaie afbeeldingen van prints die tussen 1889 en 1934 het licht zagen. Een jaar later, op 9 oktober 1935 overleed de markante kunstenaar, die bijna tot de laatste snik schilderde. Met ”Blackgame in Winter” sloot Thorburn zijn carrière op een meesterlijke wijze af

File:Archibald Thorburn06.png

Informeer eerst naar de voorraad en of levertijd naar info@bronzeandmore.nl of bel naar 0652683057

 

 

© 2010 - 2018 Bronze and More voor een beeldig leven | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel